Ontslagbrief Voorbeeld

notitie boekje stropdas ontslagbrief voorbeeld

ONTSLAG BRIEF VOORBEELD

Wij bieden u graag hierbij een voorbeeld ontslagbrief. Wanneer u ontslag wil nemen, is het goed om dit schriftelijk met een formele of informele ontslagbrief te doen. Of u beter een formele of informele brief schrijft, hangt af van de relatie met uw werkgever en de juridische omstandigheden waarin u zich bevind. Probeer altijd de brief zo vriendelijk mogelijk te houden.

Ook als je je ontslag al met je baas hebt besproken is het verstanding dit op papier vast te leggen. Het schrijven van een brief is ook een hoffelijkheid die u kan helpen om een ​​positieve relatie met uw dienst te behouden.

Echter  is elk ontslag anders. Het kan soms zijn dat het er een juridisch geschil dreigt met uw werkgever of dat u bij beëindiging van uw dienstverband een boete of opleidingskosten moet betalen.  Wanneer u het gevoel heeft dat het ontslag niet eenvoudig zal gaan of er een juridisch geschil dreigt kunt u het schrijven van een ontslagbrief beter aan een jurist overlaten.

Lees hieronder voor advies over het schrijven van een ontslagbrief.

Gebruik dit voorbeeld als een sjabloon voor uw eigen brief. Zorg ervoor dat u de brief naar uw specifieke situatie aangepast wordt.

 

Extra Tips voor het schrijven van een ontslagbrief

 

  • Het is het beste om je baas minimaal twee weken van te voren kennis te geven van het feit dat je ontslag wil nemen.
  • De belangrijkste informatie die in een ontslagbrief moet staan, is de datum waarop u van plan bent het bedrijf te verlaten.
  • Dit helpt bij de overgang voor de werkgever. Meld deze datum vroeg in de brief.
  • Indien mogelijk, geef de arbeidsbijstand als ze op zoek zijn naar een vervanging. Dit rekruteren of trainen van een nieuwe medewerker.
  • Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren.
  • Frustraties over collega's, managers of het bedrijf kunt u beter achterwege laten, tenzij daar een specifieke reden voor is. Houd er rekening mee dat u deze brief relevant kan zijn indien er een juridisch geschil onstaat, dus het is best om beleefd te blijven. Indien er een juridisch geschil ontstaat of dreigt te ontstaan kunt u het best een jurist in de hand nemen. Met uw goedkeuring schrijven wij ook de brief voor u.
  • Een ontslagbrief moet eenvoudig, kort, to the point zijn. U hoeft niet uitgebreid in te gaan op de reden van vertrek- hou de brief professioneel in plaats formeel en persoonlijk.
  • U moet de brief ook grondig lezen voordat u het verzendt.
  • Nogmaals, u wilt ook een referentie van uw werkgever vragen..
  • U dient deze brief zo ​​spoedig mogelijk naar uw werkgever te sturen

 

 

Ontslagbrief voorbeeld (informeel)

 

[Uw naam]

[Uw adres]

[Uw stad, staat, postcode]

[Uw telefoonnummer]

[Uw e-mailadres]

 

[datum]

 

[naam]

[titel]

[organisatie]

[adres]

[Stad], [Staat], [Postcode]

 

Betreft: Opzegging dienstverband

 

Geachte heer / mevrouw. [Achternaam]:

 

Met deze brief wil ik u graag op de hoogte stellen dat ik vanaf [datum] mijn werkzaamheden bij [bedrijf] beëindig.

 

Hartelijk dank voor de kansen die u mij geboden heeft en de professionele ontwikkeling die u me de afgelopen vijf jaar heeft gegeven. Ik heb genoten van het werken met u en collega’s en waardeer de steun die u mij tijdens mijn dienstverband heeft gegeven. Graag stel ik mij beschikbaar voor een gesprek met u ter afsluiting. Als ik tijdens deze overgang van hulp kan zijn, laat het mij weten.

 

Graag ontvang ik van u een schriftelijke bevestiging van mijn ontslag.

 

Met vriendelijke groet,

 

[Uw handtekening]

 

[Uw getypte naam]

 

Ontslagbrief voorbeeld (formeel)

 

[Uw naam]

[Uw adres]

[Uw stad, staat, postcode]

[Uw telefoonnummer]

[Uw e-mailadres]

 

[datum]

 

[naam]

[titel]

[organisatie]

[adres]

[Stad], [Staat], [Postcode]

 

Betreft: opzegging dienstverband

 

Geachte heer / mevrouw. [Achternaam]:

 

Hierbij deel ik u mede dat ik met in achtneming van de opzegtermijn het dienstverband per [datum] beeindig. Dit betekent dat [datum ] de laatste dag van mijn dienstverband is. Graag ontvang ik hierna een tijdige en correcte eindafrekening.

 

Graag ontvang ik een schriftelijke bevestiging van mijn ontslag. Graag stel ik mij beschikbaar voor een gesprek met u ter afsluiting. Als ik tijdens deze overgang van dienst kan zijn, laat het mij weten.

 

Met vriendelijke groet,

 

[Uw handtekening]

 

[Uw getypte naam]

 

Consult aan huis

Voor een consult aan huis zijn wij momenteel aactief in de voglende gebieden:

Molenlaankwartier,Zalmplaat, Nesselande, Oude Noorden, Blijdorpse polder, Groot-Ijsselmonde, Liskwartier, Stadsdeel Kralingen-Crooswijk, Kleinpolder, Witte Dorp, Bergpolder, Meeuwenplaat, Carnisse, Oud-Mathenesse, Spaanse Polder, CS-kwartier, Hoek van Holland, Noordzeeweg, Varenbuurt, Het Lage Land, Terbregge, Oud-Crooswijk, Schiebroek, Lombardijen, Oude Westen, Oud Terbregge, Nieuw Engeland, ’s-Gravenland, Nieuw Terbregge, Kop van Zuid, Stadsdeel Charlois, Rijnpoort, Blijdorp, Kreekhuizen, Ijsselmonde, Bospolder, Ommoord, Prinsenland, Kop van Zuid-Entrepot, Maasvlakte, Landzicht, Rotterdam-Noord-West, De Veranda, Boomgaardshoek, Strand en Duin, Hoogvliet-Zuid, Schiemond, Kralingse Veer, 110-Morgen, Heijplaat, Schieveen, Delfshaven, Overschie, Oud-Charlois, Bedrijvenpark Noord-West, Hoogvliet-Noord en Hoogvliet-Zuid, Stadsdeel Hillegersberg-Schiebroek, Noord-Kethel, Kralingen-West, Bloemhof, Rozenburg, Zuidplein, Dorp, Middelland, Cool, Stadsdeel Feijenoord, Nieuw-Mathenesse, Westpunt (Rotterdam), Zuidwijk, Tarwewijk, Feijenoord, Stadscentrum, Kralingen-Oost, Zevenkamp, Botlek-Europoort-Maasvlakte, Afrikaanderwijk, Delfshaven, Nieuwe Werk (Scheepvaartkwartier), Hordijkerveld, Hillegersberg-Zuid (Kleiwegkwartier), Rubroek, Botlek, Tussenwater, Provenierswijk, Nieuw-Crooswijk, Stadsdeel Noord, Europoort, Hoogvliet-Noord, Stadsdeel Hoogvliet, Rozenburg, Zuiderpark, Oud-Ijsselmonde, Spangen, Tussendijken, Stadsdriehoek, Waalhaven, Hillegersberg-Noord, Beverwaard, Pendrecht, Agniesebuurt, Noordereiland, Stadsdeel Overschie, Katendrecht, Waalhaven-Eemhaven, Hillesluis, Wielewaal, Oosterflank Pernis, Vondelingenplaat, Groenenhagen-Tuinenhoven, Nieuwe Westen, Zestienhoven, Struisenburg, Vreewijk, Zomerland, Stadsdeel Prins Alexander Dijkzigt, Kralingse Bos, Eemhaven, De Esch, Rivium, Sportdorp, Reyeroord, Oudeland, Middengebied,

Heeft u vragen over onze dienstverlening of wilt u juridisch advies

Wij helpen u graag!

[contact-form-7 id="419" title="Contact"]